Underhåll och renovering

Underhåll

Som hyresgäst hos Sölvesborgshem behöver du inte bekymra dig över underhållet. Det ingår i din hyra! Underhållet är behovsanpassat vilket innebär att det är Sölvesborgshem som tar beslut om när det finns behov av t.ex. målning av väggar, slipning av parkettgolv, byte av köksluckor och vitvaror. Läs vår strategi för fastighetsunderhåll här.

Om du själv vill renovera

Om du vill renovera något i din lägenhet ska du alltid stämma av detta med oss innan du sätter igång, kontakta kundtjänst. Arbetet ska vara fackmannamässigt utfört, har du varit slarvig eller oförsiktig kan du bli skyldig att betala för återställning när du flyttar.

VAD FÅR DU INTE GÖRA?

Du får inte:
– Ändra lägenhetens planlösning genom att sätta upp, ta bort eller bygga valv mellan två rum.
– Byta ut fast köksutrustning eller montera en köksfläkt till det befintliga ventilationssystemet.
– Lackera eller måla om köksluckor.
– Måla om fönster.
– Kakla i badrum eller kök. Ej heller får du borra i kaklade väggar eller golv.
– El- eller rörarbeten.

VAD FÅR DU GÖRA?

Du får måla om väggarna eller sätta en fondtapet i kök, sov- och vardagsrum. Du ska dock kunna återställa både målade och tapetserade väggar när du flyttar ut.

Du får borra i tak och väggar för att t.ex. sätta upp tavlor eller speglar, du får dock inte borra i våtutrymmen (toalett eller badrum) eller i kakelplattor. Var försiktig och gör inte fler eller större hål än nödvändigt.

Du får installera disk- och tvättmaskin om arbetet görs av auktoriserad VVS-montör samt elfirma med behörighet. Disk- och tvättmaskinskopplingar ska återställas om du tar med dig maskinen när du flyttar ut.

Om du tar över en tvätt- eller diskmaskin från tidigare hyresgäst ska du som flyttar in kontrollera med auktoriserad VVS-montör samt elfirma med behörighet att installationen är ordentligt gjord. När kontrollen är gjord ska kundtjänst meddelas skriftligen.

UTEMILJÖ

Sölvesborgshem AB:s målsättning är att skapa gröna hem där människor vill bo och leva. Målsättningen är att skapa trivsamma och trygga utemiljöer för våra hyresgäster. Våra utemiljöer ska underlätta sociala aktiviteter och vara inbjudande och vackra efter varje årstids förutsättningar. Utemiljöns olika beståndsdelar ska uppfylla de krav som beskrivs i vår skötselmanual för respektive skötselprodukt. För att vi ska kunna förverkliga vår vision har Sölvesborgshem AB tagit fram en skötselplan för våra utemiljöer. Ett viktigt syfte med skötselplanen är att underlätta kommunikationen mellan hyresgäster och förvaltning. En god kommunikation underlättar att det praktiska blir som vi vill.

Läs vår skötselplan för utemiljöer här

NYPRODUKTION

Sölvesborgshems mål för nyproduktion är att med långsiktighet bidra till att Sölvesborgs kommun utvecklas som en attraktiv kommun att bo i.

Inriktningen för nyproduktionen är att den ska ske utan vakanser.

Läs vår nyproduktionsstrategi här.

Läs mer om

Grafiskt element

Telefontider: måndag-fredag kl. 10-13. Besökstider: tisdagar och torsdagar kl. 10-13.

Flytta in. Andas ut.

Sölvesborgshem är Sölvesborgs största fastighetsbolag. Vi hyr ut ca 1 400 lägenheter i och omkring Sölvesborg i västra Blekinge. Vår vision är ett hållbart boende i trivsam miljö som ger trygghet, enkelhet och hemlängtan. Flytta in. Andas ut.

Adress

Sölvesborgshem AB
Stortorget 1
294 31 Sölvesborg