Hållbarhet och miljö

Hållbarhet och miljö

Ekologisk hållbarhet

Vi arbetar hårt för att minska vårt ekologiska fotavtryck och fokuserar på hållbarhet i allt vi gör. I stort som smått. Här är några exempel: 

Uppvärmning: De flesta av våra fastigheter värms upp med 96 % klimatneutral fjärrvärme, övriga med bergvärme eller värmepumpar. All el är förnyelsebar. 

Resor: Är det mindre än två kilometer till ett möte promenerar vi. Om det är möjligt väljer vi tåg före flyg. Vid taxiresor ska i första hand förnyelsebart driven taxi beställas.  

Fordon: En stor del av personalbilarna är 100 % eldrivna. 

Arbetskläder: En del av våra arbetskläder är tillverkade av återvunnen polyester eller ekologisk bomull. 

Målarfärg: Vi använder enbart färger som är Svanen-märkta och/eller EU Ecolabel-märkt. I enstaka fall, när underlaget så kräver, används dock lösningsmedelsbaserade färger. 

Kontorsmöbler: När vi har behov av kontorsmöbler undersöker vi i första hand om vi kan hitta begagnade. 

Hållbarheten har hög prioritet hos Sölvesborgshem och under 2016 antogs en miljöstrategi som kommer att revideras löpande.

Social hållbarhet

Genom att erbjuda prisvärda och välskötta hyresrätter tar vi ett stort socialt ansvar för invånarna i Sölvesborg. I vårt samarbete med Sölvesborgs kommun försöker vi alltid göra det bra för den enskilde medborgaren som kanske hamnat i en svår livssituation. 

Vi erbjuder praktikplatser för arbetslösa vilka kommer till oss via kommunens arbetsmarknadsenhet.