Hållbarhet och miljö

EKOLOGISK HÅLLBARHET

Vi arbetar hårt för att minska vårt ekologiska fotavtryck och fokuserar på hållbarhet i allt vi gör. I stort som smått. Här är några exempel:

Uppvärmning: De flesta av våra fastigheter värms upp med 96 % klimatneutral fjärrvärme, övriga med bergvärme eller värmepumpar. All el är förnyelsebar.

Resor: Är det mindre än två kilometer till ett möte promenerar vi. Om det är möjligt väljer vi tåg före flyg. Vid taxiresor ska i första hand förnyelsebart driven taxi beställas.

Fordon: En stor del av våra servicefordon är 100 % eldrivna, vi har i dagsläget en bil som går på biogas.

Arbetskläder: En del av våra arbetskläder är tillverkade av återvunnen polyester eller ekologisk bomull.

Målarfärg: Vi använder enbart färger som är Svanen-märkta och/eller EU Ecolabel-märkta. I enstaka fall, när underlaget så kräver, används dock lösningsmedelsbaserade färger.

Kontorsmöbler: När vi har behov av kontorsmöbler undersöker vi i första hand om vi kan hitta begagnade.

Resurseffektivitet: Genom bättre mobilitet, data och automation kan vi arbeta effektivare vilket minskar vårt ekologiska fotavtryck.

Städ: Vi använder enbart städkemikalier som är Svanen-märkta och/eller EU Ecolabel-märkta.

Hållbarheten har hög prioritet hos Sölvesborgshem och varje år reviderar vi vår miljöstrategi.

SOCIAL HÅLLBARHET

Genom att erbjuda prisvärda och välskötta hyresrätter tar vi ett stort socialt ansvar för invånarna i Sölvesborg. I vårt samarbete med Sölvesborgs kommun försöker vi alltid göra det bra för den enskilde medborgaren som kanske hamnat i en svår livssituation.

Vi erbjuder praktikplatser för arbetslösa, de tilldelas av kommunens arbetsmarknadsenhet.

Läs mer om