Hållbarhet och miljö

EKOLOGISK HÅLLBARHET

Vi arbetar hårt för att minska vårt ekologiska fotavtryck och fokuserar på hållbarhet i allt vi gör. I stort som smått. Nedan finns några exempel:

Uppvärmning: De flesta av våra fastigheter värms upp med 96 % klimatneutral fjärrvärme, övriga med bergvärme eller värmepumpar. All el är förnyelsebar.

Resor: Är det mindre än två kilometer till ett möte promenerar vi. Om det är möjligt väljer vi tåg före flyg. Vid taxiresor ska i första hand förnyelsebart driven taxi beställas.

Fordon: En stor del av våra servicefordon är 100 % eldrivna, vi har i dagsläget en bil som går på biogas.

Arbetskläder: En del av våra arbetskläder är tillverkade av återvunnen polyester eller ekologisk bomull.

Målarfärg: Vi använder enbart färger som är Svanen-märkta och/eller EU Ecolabel-märkta. I enstaka fall, när underlaget så kräver, används dock lösningsmedelsbaserade färger.

Kontorsmöbler: När vi har behov av kontorsmöbler undersöker vi i första hand om vi kan hitta begagnade.

Resurseffektivitet: Genom bättre mobilitet, data och automation kan vi arbeta effektivare vilket minskar vårt ekologiska fotavtryck.

Städ: Vi använder enbart städkemikalier som är Svanen-märkta och/eller EU Ecolabel-märkta.

Hållbarheten har hög prioritet hos Sölvesborgshem och varje år reviderar vi vår miljöstrategi.  Läs vår miljöstrategi här.

SOCIAL HÅLLBARHET

Genom att erbjuda prisvärda och välskötta hyresrätter tar vi ett stort socialt ansvar för invånarna i Sölvesborg. I vårt samarbete med Sölvesborgs kommun försöker vi alltid göra det bra för den enskilde medborgaren som kanske hamnat i en svår livssituation.

Vi erbjuder praktikplatser för arbetslösa, de tilldelas av kommunens arbetsmarknadsenhet.

Läs vår sociala strategi här.

Läs mer om

Grafiskt element

Telefontider: måndag-fredag kl. 10-13. Besökstider: tisdagar och torsdagar kl. 10-13.

Flytta in. Andas ut.

Sölvesborgshem är Sölvesborgs största fastighetsbolag. Vi hyr ut ca 1 400 lägenheter i och omkring Sölvesborg i västra Blekinge. Vår vision är ett hållbart boende i trivsam miljö som ger trygghet, enkelhet och hemlängtan. Flytta in. Andas ut.

Adress

Sölvesborgshem AB
Stortorget 1
294 31 Sölvesborg