Nyheter och press

Här hittar du aktuella nyheter från Sölvesborgshem.

2024-02-21 | Sommarjobba på Sölvesborgshem

Vi söker just nu semestervikarier till vår parkgrupp samt en verksamhetsvaktmästare. Det är ett perfekt tillfälle att tjäna extra pengar i sommar, samtidigt som du får ett meningsfullt arbete och värdefull arbetslivserfarenhet. Du kommer att ingå i ett härligt team av kollegor!

Låter det intressant? Läs mer om semestervikariaten på jobba hos oss.

Varmt välkommen att spendera din sommar med oss!

2024-02-14 | Sölvesborgshems hyror är klara för 2024

Sölvesborgshem och Hyresgästföreningen Sydost har nått en överenskommelse om en ny hyresnivå för 2024. För hyresobjekt som omfattas av förhandlingsordningen höjs hyran med 5,6 % från och med 1 januari 2024. För fastigheterna Tusenskönan 1 & 2, där en presumtionshyra tillämpas, kommer det att ske en höjning med 3,45 %. Denna justering kommer att gälla retroaktivt för januari och februari, vilket innebär att hyresgästerna kommer att betala höjningen i efterhand. Hyreshöjningen för dessa månader kommer att synas på hyran för mars månad, som skickas ut i mitten av februari.

Efter lokala förhandlingar mellan Sölvesborgshem och Hyresgästföreningen kunde parterna inte nå en överenskommelse, vilket ledde till att ärendet hänsköts till Hyresmarknadskommittén. Efter prövning i Hyresmarknadskommittén har Sölvesborgshem och Hyresgästföreningen enats om att acceptera en justerad höjning på 5,6 %.

Den beslutade hyreshöjningen är nödvändig för att hantera de ökade kostnaderna inom olika samhällsområden, vilket påverkar både Sölvesborgshem som hyresvärd och våra hyresgäster.

Under det senaste året har priserna stigit markant, och tillsammans med högre räntor ökar kostnaderna för oss som fastighetsägare inom områden som vatten, el, värme, avfallshantering, underhåll och byggtjänster. För att kunna fortsätta driva fastigheterna effektivt och upprätthålla en hög boendestandard behöver Sölvesborgshem ökade intäkter. Vi arbetar också aktivt med att effektivisera verksamheten och prioritera väl för att möta dessa utmaningar.

Fredrik Axelsson, vd för Sölvesborgshem, kommenterar utfallet av årets förhandlingar.

– Parterna har förhandlat konstruktivt och respektfullt, trots att vi har stått långt ifrån varandra i sak. En överenskommelse om hyreshöjningar för 2024 har nu slutits, baserat på beslut från Hyresmarknadskommittén. Jag är medveten om att den överenskomna höjningen är hög jämfört med tidigare år, vilket kommer att bli kännbart för flera av våra hyresgäster, särskilt med tanke på andra ökade kostnader. Det är naturligtvis beklagligt men en nödvändig åtgärd som behöver vidtas av Sölvesborgshem. Samtidigt är det viktigt att notera att denna höjning inte kommer att täcka alla kostnadsökningar som bolaget har haft och kommer att få. Detta kommer att bli en stor utmaning för oss, där vi behöver effektivisera och prioritera för att klara dessa kostnader samtidigt som vi upprätthåller kvaliteten på underhåll, service, trygghet och säkerhet.

Information om hyreshöjningen kommer att kommuniceras till Sölvesborgshems hyresgäster via olika kanaler, inklusive digitala meddelanden via e-post, sms, hyresgästernas Mina sidor och på den kommande hyresavin.

2024-02-05 | Bli språkvän i Sölvesborg

Är du intresserad av att lära känna nya människor och samtidigt hjälpa dem att lära sig svenska? Då är Språkvän Sölvesborg något för dig! Just nu letar föreningen Hej Blekinge efter personer som vill bli språkvänner.

Som språkvän kommer du bli matchad med en person eller en familj som är nya i Sverige. Ni kommer sedan att träffas 2-4 gånger i månaden för att prata svenska, lära känna varandra och ha en trevlig tid tillsammans. Språkvän Sölvesborg ger en fantastisk möjlighet att bygga broar mellan olika kulturer och skapa förståelse och samhörighet.

För att anmäla dig kan du antingen scanna QR-koden i informationsbladet eller fylla i anmälningsformuläret genom länken nedan.
Informationsblad
Länk till anmälningsformulär

Du kan också kontakta Vivian via föreningen Hej Blekinge.
E-post: vivian@hejblekinge.se eller telefon: 072-834 15 48

Läs mer om föreningen Hej Blekinge och projektet Språkvän på www.hejblekinge.se. Här kan du också ta del av andra deltagares berättelser om hur Språkvän har berikat deras liv.

2023-10-25 | Fredrik Axelsson tillträder som ny vd för Sölvesborgshem

Fredrik kommer närmast från tjänsten som ekonomichef samt tillförordnad vd på Sölvesborgshem. Han har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och är väl insatt i bolagets ekonomi.

Styrelseordförande Daniel Berg uttrycker sin glädje över Fredriks vilja att ta på sig en ledande roll i bolaget och berättar att både personalrepresentanter och fackliga företrädare är entusiastiska över utnämningen.

-Vi kan nu bygga vidare på att vara en bra fastighetsförvaltare och en viktig pusselbit i Sölvesborgs kommun, fortsätter Daniel Berg.

-Min ambition är att kunna bidra med kunskap och klokskap. Där jag tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor fortsätter bolagets utveckling. Jag vill att Sölvesborgshem ska vara ett företag man vill äga, en arbetsgivare man vill arbeta för, en kund man vill leverera till och en hyresvärd man vill bo hos, säger Fredrik Axelsson.

Vi välkomnar Fredrik och önskar honom stort lycka till i hans nya position.

2023-08-14 | Vi uppdaterar Mina sidor och vårt uthyrningssystem

Inom kort lanseras den nya portalen ”Mina sidor”. Där kommer du bland annat kunna:

  • Se avtalsinformation och signera avtal med bank-id.
  • Se dina hyresavier.
  • Ta del av viktig boendeinformation.
  • Följa en felanmälan genom hela processen.
  • Bifoga bilder i din felanmälan.
  • Ta del av notiser om när fastighetsvärden/leverantören kommer för att åtgärda det du felanmält.
  • Ta del av notiser och driftmeddelanden som berör din fastighet.
  • Registrera dig som sökande och söka lediga lägenheter.

2023-06-29 | Lägre bemanning i sommar

Nu väntar några veckors semester för de flesta av oss som arbetar på Sölvesborgshem, då vi laddar batterierna inför hösten. Det medför att vi har lägre bemanning. Under juli och augusti är det bland annat färre fastighetsvärdar som arbetar. Men givetvis finns ordinarie personal på plats, tillsammans med flitiga feriearbetare och sommarpraktikanter.

Du kan göra en felanmälan dygnet runt på Mina sidor, men under sommaren kan det ibland dröja något innan vi hinner åtgärda felet. Om det är möjligt kan du vänta med att felanmäla mindre fel till dess att vi närmar oss full bemanning igen.

Kundtjänst öppettider hittar du här – vi håller stängt v. 30 men finns tillgängliga i stort sett hela sommaren.

Vi på Sölvesborgshem önskar dig fina stunder i sommar!

2023-05-29 | Brandskydds-utbildning för dig som hyresgäst

Sölvesborgshem bjuder in dig som hyresgäst till en kostnadsfri digital utbildning om förebyggande brandskydd.

Det är FRIS, Föreningen Räddningskårer i samarbete, som erbjuder en kostnadsfri utbildning i grundläggande brandkunskap till hyresgäster inom bostadssektorn. Utbildningen sker med stöd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och genomförs som ett webbinarium under cirka en timme.

Utbildningen innehåller bland annat information om brandrisker, regelverk och förebyggande brandskyddsarbete.

Anmäl dig här:

kostnadsfri brandskyddsutbildning

2022-12-30 | Sölvesborgshem önskar gott nytt år

Sölvesborgshem önskar gott nytt år (video)

2022-11-01 | Sölvesborgshems hyror är klara för 2023

Sölvesborgshem och Hyresgästföreningen Sydost har enats om en ny hyresnivå för 2023. Från och med 2023-01-01 höjs hyrorna för Sölvesborgshems bostadslägenheter med 1,94 %.

Läs pressmeddelandet i sin helhet

2022-10-01 | Sölvesborgshem genomför en omorganisation

Vi genomför just nu en omorganisation där dagens sex bovärdar och två reparatörer övergår till att bli fem fastighetsvärdar, två besiktningsmän och en drifttekniker fr.o.m. 2022-10-01.

För hyresgäster innebär det inga större förändringar, men några av våra bostadsområden kommer att tilldelas nya fastighetsvärdar.

Vi uppdaterar information succesivt i våra sociala kanaler, här på hemsidan och i trapphusbladen som finns i alla våra fastigheter. Häng gärna med på vår resa!

Grafiskt element

Telefontider: måndag-fredag kl. 10-13. Besökstider: tisdagar och torsdagar kl. 10-13.

Flytta in. Andas ut.

Sölvesborgshem är Sölvesborgs största fastighetsbolag. Vi hyr ut ca 1 400 lägenheter i och omkring Sölvesborg i västra Blekinge. Vår vision är ett hållbart boende i trivsam miljö som ger trygghet, enkelhet och hemlängtan. Flytta in. Andas ut.

Adress

Sölvesborgshem AB
Stortorget 1
294 31 Sölvesborg