Nyproduktion

Sölvesborgshem har beviljats bygglov för bostadsrätter i Falkvik

När Falkalyckan avvecklats som särskilt boende (äldreboende) har Sölvesborgshem en tom hyresfastighet. Sölvesborgshems styrelse har efter förslag från vd och tjänstemän beslutat att söka bygglov för lägenheter i byggnaden, och dessa lägenheter ska enligt inriktningen vara bostadsrätter.

  • Det sägs ofta i samhällsbyggnadssammanhang att blandade upplåtelseformer är bra för den sociala hållbarheten, säger Mats Birgersson, ordförande i Sölvesborgshem. När vi nu får en tom fastighet bedömer vi förutsättningarna för att arbeta i den andan som utmärkta.

Det blir mestadels 2- och 3-rumslägenheter, samtliga med balkonger. Därtill kommer två 1-rummare med uteplats, och två 4-rummare. 4-rumslägenheterna kommer enligt bygglovsansökan att vara i två plan, och med varsin penthousevåning.

  • Förslaget om penthouselägenheter kommer från arkitektfirman, och vi tycker att det är riktigt intressant, säger Mats Birgersson. Vi tror att detta blir ett stort lyft för Falkvik som stadsdel.

Exteriört innebär arkitekternas förslag – efter direktiv från vd Johan Braw – en återgång till byggnadens ursprungliga stil. Samtliga lägenheter uppfyller moderna tillgänglighetskrav, och huset får två hissar.

  • Generellt menar jag att en byggnad exteriört kommer bäst till sin rätt när den ursprungliga designtanken får genomslag, säger Johan Braw.

Tidsplan är inte definierad, eftersom hyresavtalet ännu inte är uppsagt.

Priser för lägenheterna är inte fastställda.

Lägenhetsfördelningen är följande.

1:a 35 m2 2 st

2:a 40 m2 1 st

2:a 51 m2 17 st

3:a 79 m2 10 st

4:a 110 m2 2 st

Grafiskt element

Telefontider: måndag-fredag kl. 10-13. Besökstider: måndagar och torsdagar kl. 10-13.

Flytta in. Andas ut.

Sölvesborgshem är Sölvesborgs största fastighetsbolag. Vi hyr ut ca 1 400 lägenheter i och omkring Sölvesborg i västra Blekinge. Vår vision är ett hållbart boende i trivsam miljö som ger trygghet, enkelhet och hemlängtan. Flytta in. Andas ut.

Adress

Sölvesborgshem AB
Stortorget 1
294 31 Sölvesborg